22 корисні поради кулінарам

  1. Щоб зелень, яку ви кладете на піцу при випіканні не втратила свого кольору та смаку, її треба попередньо вмочити в олію…
  2. Щоб макарони та спагетті не злипалися при варінні, додати трохи рослинної олії в киплячу воду.
  3. При варінні шкірка картоплі не лопається (картопля в мундирі), якщо у воду додати кілька крапель оцту.
  4. Відварена картопля буде смачнішою, якщо при варінні покласти кілька зубчиків часнику.
  5. Нарізану цибулю зберігає свіжість, якщо покласти її на блюдце, посипане сіллю.
  6. Сіль не відволожиться, якщо в сільничку покласти зерна рису.
  7. Гірчиця, розведена на молоці замість води, зберігається краще, не сохне.
  8. Щоб очищені яблука не темніли, їх поміщають у холодну, трохи підсолену воду (для салатів, це вже висока кулінарія).
  9. Яйця зберігаються краще, якщо лежать тупим кінцем догори.

22 корисні поради кулінарам

  1. Не рекомендується мити ножі гарячою водою, тому вони тупляться.
  2. Якщо потрібно вичавити сік з лимона (цілого), то, попередньо обдавши його окропом, рукою покатати лимон по столу, потім розрізати і вичавити сік — соку вичавиться відчутно більше.
  3. Каша з обсмаженої гречаної крупи швидше вариться, виходить розсипчастою та ароматною.

Крупу насипають на чавунну сковорідку або деко і обсмажують у духовці протягом кількох хвилин.

  1. Вітамін С набагато краще зберігається в густих супах (борошняних, круп’яних, картопляних), ніж у борщах та щах. Крохмаль міститься в картоплі та крупах, оберігає вітамін від руйнування.

    14.Овочеві супи, в яких немає картоплі та крупи, рекомендується заправити злегка підсмаженою мукою — вони будуть густіші та смачніші.

    15.Овочевий суп стане смачнішим і поживнішим, якщо до нього додати молоко, вершки, кисле молоко або сметану.

  1. Якщо ви варите картопляний суп з овочами, що містять кислоту (солоні огірки, щавель), то кладіть овочі в самому кінці варіння, інакше картопля стане жорсткою.
  2. Смажену картоплю соліть лише тоді, коли вона добре підрум’яниться, інакше сіль змішається з жиром і скибочки втратить форму, та й на смак картопля буде гіршою.
  3. Кислота уповільнює варіння овочів. Тому оцет, лимонну кислоту, томат-пюре та свіжі помідори додають, коли овочі майже готові.
  4. Що б картопля зварилася швидше потрібно додати у воду трохи олії.

22 корисні поради кулінарам

  1. Ще при варінні картоплі, додаю трохи часнику, лавровий лист і трохи оцту, сіль звичайно, тоді картопля виходить ну дуже смачною навіть у холодному вигляді.
  2. Картопляне пюре не варто розбавляти холодним молоком, від цього пюре набуває сірого кольору і в ньому утворюються грудки. Перш ніж розбавляти пюре, потрібно нагріти молоко до кипіння і поступово додавати, постійно перемішуючи.
  3. Якщо посуд зберіг запах риби чи цибулі, його слід обполоснути водою з оцтом, тоді запах зникне

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *